Skip to content

Rovaniemen Mira Alhonsuo voitti jääkiipeilyn Euroopan cup -osakilpailun ja suomenmestaruuden Oulussa

Suomen Mira Alhonsuon ja Kanadan Noah Beekin suoritukset takasivat vaikeuskiipeilyn voitot Oulussa järjestetyissä jääkiipeilyn Euroopan cupin finaaleissa 25. helmikuuta. Rovaniemen Vuoristoklubia edustava Alhonsuo teki hattutempun voittamalla myös naisten nopeuskiipeilyn sekä suomenmestaruuden.

Äärimmäisen tasaisen naisten vaikeuskiipeilyn finaalin voitti Suomen Mira Alhonsuo, joka peittosi toiseksi kiivenneen Italian Angelina Rainerin niukasti. Kolmanneksi sijoittui Enni Bertling Suomesta.

Miesten kilpailua hallitsi Euroopan cupin ulkopuolelta osallistunut Kanadan Noah Beek, joka ainoana kilpailijana onnistui kiipeämään reitin kokonaisuudessaan. Toiseksi kiipesi Venäjän Artem Bazegksiy ja kolmanneksi niin ikään venäläinen Georgy Duplinskiy.

Haastavat kiipeilyreitit koostuivat päällekaatuvista osuuksista sekä roikkuvista jäätynnyreistä, tukeista ja puikoista.

Mira Alhonsuo vei myös naisten nopeuskiipeilykilpailun nimiinsä. Miesten nopeuskilpailun voitti Alankomaiden Dennis van Hoek.

Suomenmestaruudet Rovaniemelle ja Helsinkiin

Euroopan cupin yhteydessä ratkottiin myös jääkiipeilyn suomenmestaruudet. Rovaniemen Vuoristoklubia edustava Mira Alhonsuo pokkasi Euroopan cup -voittojen lisäksi myös SM-kultaa. Hopealle sijoittui Suomen Alppikerhon Enni Bertling, ja pronssille kiipesi Kiipeilyurheilijoiden Roosa Huhtikorpi, molemmat Helsingistä.

Miesten suomenmestaruuden voitti Suomen Alppikerhon Pauli Salminen Helsingistä. Hopeaa otti Tapio Alhonsuo Rovaniemen Vuoristoklubista ja pronssia Kiipeilyurheilijoiden Albert Kaikkonen Helsingistä.

Jääkiipeilyn Euroopan cupin finaaliin osallistui lähes 70 kilpailijaa 18 eri maasta. Oulun kiipeilyseura järjesti tapahtuman yhteistyössä Kansainvälisen kiipeilyliitto UIAA:n kanssa. Euroopan cupin muut osakilpailut järjestettiin Sloveniassa, Slovakiassa ja Ranskassa.