Skip to content

Junioritoiminta

Seuramme on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen juniorikiipeilyä ja seurassamme on kymmenkunta junnuohjaajaa. Junnuryhmä kokoontuu yleensä kerran viikossa pl. juhlapyhät. Ryhmä kokoontuu torstaisin kello 17:30-19:00 ellei toisin ilmoiteta!

Junnuryhmän valmennusmaksu on 90€/kevätkausi 2017, ja se sisältää ohjatut vuorot sekä näillä vuoroilla varusteiden lainaamisen. Hintaan sisältyy seuran jäsenmaksu koko vuodeksi ja kaikki jäsenedut (mm. Kiipeily-lehti) sekä Suomen kiipeilyliiton (SKIL) kiipeilyvakuutus. Vakuutus on erittäin kattava ja siitä löytyy lisätietoja SKIL:n sivuilta www.climbing.fi. Valmennusmaksun maksutiedot ja maksuohjeet löytyvät tämän monisteen alareunasta!

Junnukiipeilyryhmässä kaikki toiminta lähtee turvallisuudesta. Aloitamme kiipeilyparina toimimisen alkeista. Tämä tarkoittaa sitä, että toinen kiipeilijä kiipeää ja toinen jää alas ”kiristämään köyttä”, eli turvaa toisen kiipeilijän putoamisen tai alas laskemisen. Täten putoamismatkat ovat maksimissaan muutamia kymmeniä senttejä. Junnuryhmässä kiipeily on etusijalla, mutta pikkuhiljaa taitojen ja tietojen karttuessa otamme ryhmän toimintaan mukaan myös oheisharjoittelua ryhmäläisten mieltymysten mukaan. Joka vuorolla pidetään alkulämmittely ja -venyttely sekä korostetaan lihashuollon merkitystä terveellisenä liikunnan tukena. Jokainen ryhmäläinen otetaan huomioon yksilönä ja ohjaamme tarvittaessa tiiviimmin tai annamme lisähaasteita niitä tarvitsevalle. Ikähaarukka ryhmässä on 7-12 vuotta, ja vanhemmat kiipeilijät monesti omaksuvat uudet asiat helpommin kuin pienemmät.

Kaikki kiipeilyssä tarvittavat välineet löytyvät seuralta. Vuorolle tarvitsee mukaan ainoastaan normaalit sisäliikuntavaatteet ja vesipullon. Jos omia kiipeilyvälineitä halutaan jossain vaiheessa ostaa, voi neuvoa kysyä ohjaajalta. Hyvä ensimmäinen hankita ovat esimerkiksi omat kiipeilykengät. Tarvittaessa evästä voi ottaa vuorolle, karkkia tai limsoja ei vuorolla silti saa olla mukana.
Järjestämme myös ulkoreissuja Oulun lähistölle sekä Oulun kiipeilykeskukseen (OKK). Reissuille toivomme vanhempia kuskeiksi tarvittaessa, ajovuoroja voidaan reissujen välillä vuorotella. Reissut ovat yleensä muutaman tunnin mittaisia ja niillä on yleensä enemmän ohjaajia mukana kuin normaaleilla vuoroilla. Pyrimme järjestämään junnuvuoron OKK:lla joka kuukauden viimeisenä torstaina. Ulkoreissuista tiedotellaan tarkemmin niiden lähestyessä!

Vanhempien osallistuminen vuoroille on täysin vapaaehtoista. Vuorolle voi osallistua ”kuunteluoppilaana”, eli ohjaajat huolehtivat itse vuoron kulusta. Omaa harkintaa voi käyttää jos on esimerkiksi arka lapsi, jolloin vanhemman läsnäolo esimerkiksi toiminnan alkupuolella voi olla hyvä asia. Toivomme junnuohjaajina jatkuvaa yhteydenpitoa kaikkien vanhempien kanssa. On todella tärkeää kuulla jos ryhmäläiset kokevat jonkin asian vaikeana tai ikävänä, monesti vuoron aikana on niin kova tohina ettei lapsi välttämättä uskalla asiasta mainita. Myös positiivisia uutisia saa kertoa – mikään ei ole ohjaajille parempaa palautetta kuin se, että lapset tykkäävät käydä kiipeilemässä!

Junnuohjaajiin  saat yhteyden sähköpostitse nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi. Alla junnutoiminnan kalenteri josta löydät ajantasaiset tiedot vuoroista: