Skip to content

Junioritoiminta

 

Seuramme on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen juniorikiipeilyä ja seurassamme on kymmenkunta junnuohjaajaa. Junnuohjaajiin  saat yhteyden sähköpostitse nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi.

Kevät 2018

Kevätkaudelle 2018 otamme ”vanhojen” ilmoittautumisia nyt vastaan, ilmoittautumislinkki on jaettu sähköpostilla. Mikäli et ole saanut sitä, ota yhteyttä junnuohjaajiin: nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi.

Uusien ilmoittautuminen avautuu 15.12., mikäli ryhmissä on tilaa.

Kevään valmennusmaksu on 150 euroa, ja se maksetaan tilille FI62 8900 8710 6619 57 viitenumerolla 1258. Valmennusmaksu sisältää Oulun kiipeilyseura -91 Ry:n täysjäsenyyden:

 • Yksi ohjattu viikottainen vuoro, tarvittaessa varusteiden lainaus vuorolle.
 • 10% alennus OKK:n 10-kerran kortista (ovh 42.50€, alennuksen kanssa 38.25€), mahdollistaen edullisen omatoimisen harjoittelun.
 • Päiväretket (yöretkillä erillinen maksu).
 • Oulun Kiipeilyseuran (OKS91) jäsenyys etuineen (lue lisää täältä).
 • Suomen Kiipeilyliiton (SKIL) jäsenyyden, joka mm. tuo kotiin Kiipeily-lehden ja pitää sisällään kiipeilyn kattavan tapaturmavakuutuksen joka on voimassa myös ulkona. Lisätietoja kiipeilyvakuutuksesta löytyy SKIL:n sivuilta www.climbing.fi.

Syksy 2017

Ryhmät syyskaudelle 2017 ovat täynnä!

Ryhmiin ilmoittaudutaan mailitse (nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi). Tämän sivun lopusta löydät junnukalenterin.

Syksyllä 2017 ryhmät järjestetään yhteistyössä Oulun kiipeilykeskuksen kanssa. Kaikkien ryhmien kestoaika on 1h 15min.

 • maanantaisin Oulun kiipeilykeskuksella klo 17:30 –  18:45 3-luokkalaisista alkaen
 • maanantaisin Oulun kiipeilykeskuksella klo 19:00 – 20:15 5/6-luokkalaisista alkaen
 • torstaisin Puolivälinkankaan nuorisotalolla / kerran kuussa OKK:lla klo 17:30 – 18.45 1-2 luokkalaiset
 • torstaisin Oulun kiipeilykeskuksella 18:45 – 20:00 3-luokkalaisista alkaen
 • sunnuntaisin  Oulun kiipeilykeskuksella  klo 10:15 – 11:30 3-luokkalaisista alkaen
 • sunnuntaisin Oulun kiipeilykeskuksella klo 11:45 – 13:00 5-luokkalaisista alkaen

Hinta kaikissa ryhmissä on sama:

 • Syksy 2017 (14 kertaa) 125€ jos et ole jo SKIL-jäsen (eli et ole OKS91:n jäsen).
 • 100€ jos SKIL-jäsenmaksusi on maksettu eli OKS91:n vanhat junnut sekä OKK:lla käyneistä ne, jotka ovat OKS91:n jäseniä (vuodelle 2017).
 • Kevään 2018 hinta kaikille on 150€ (17 kertaa).

Hintaan sisältyy:

 • Yksi ohjattu viikottainen vuoro, tarvittaessa varusteiden lainaus vuorolle.
 • 10% alennus OKK:n 10-kerran kortista (ovh 42.50€, alennuksen kanssa 38.25€), mahdollistaen edullisen omatoimisen harjoittelun.
 • Päiväretket (yöretkillä erillinen maksu).
 • Oulun Kiipeilyseuran (OKS91) jäsenyys etuineen (lue lisää täältä).
 • Suomen Kiipeilyliiton (SKIL) jäsenyyden, joka mm. tuo kotiin Kiipeily-lehden ja pitää sisällään kiipeilyn kattavan tapaturmavakuutuksen joka on voimassa myös ulkona. Lisätietoja kiipeilyvakuutuksesta löytyy SKIL:n sivuilta www.climbing.fi.

Syksylle suunnitellut ulkoretket:

 • Yöretki köysikiipeilemään kalliolle 26. – 27. 8.
  • Retkellä kiivetään, yövytään omissa teltoissa ja kokataan omat ruuat retkikeittimellä. Yöretkelle mennään vanhempien avustuksella kimppakyydeillä, ja mukaan lähtevät vanhemmat voivat myös kokeilla kiipeilyä. Retki sopii kaikenikäisille junnuille, mutta pienimmät 1 – 2 luokkalaiset vain tutun huoltajan kanssa.  Sovitellaan autottomat lähtijät kimppakyyteihin. Retkellä on erillinen, edullinen hinta.
 • Boulderilauantai Lumijoelle 9.9. (sadevaraus, jolloin reissua siirretään)
  • Tämäkin toteutetaan vanhempien suosiollisella kyyditys-avustuksella ja omin eväin.
 • Suunnitteilla on myös Merikosken muurilla kiipeilyä.

Muuta toimintaa syksyllä:

 • Yli 15-vuotiaille on mahdollista organisoida omatoimisempi kiipeilyporukka ja toiveiden mukaista kiipeilyohjelmaa. Jos haluaisit osallistua tähän, ilmoittaudu. Jos porukkaa löytyy jo tänä syksynä, ryhmä käynnistetään alkutapaamisella jossa toimintaa suunnitellaan. Tähän ryhmään otetaan toki myös uusia junnuja, koska vanhoja tämän ikäisiä ei vielä tänä vuonna ole ryhmäksi asti.
 • Määrätietoisesta treenaamisesta ja kilpakiipeilystä kiinnostuneille junnuille on myös suunniteltu toimintaa, jota käynnustellään myöhemmin syksyllä. Voit jo ilmoittautua maililla tähänkin toimintaan, joka muotoutuu tarkemmin kun osallistujat ovat selvillä.
 • Vanhemmille on suunnitteilla mm. vanhempainilta sekä kiipeilyn peruskurssi jolla opetellaan mm. yläköysivarmistaminen, mikäli tulijoita on tarpeeksi. Näistä lisää tietoa myöhemmin syksyllä.

Yleistietoa junnukiipeilystä:

Junnukiipeilyryhmässä kaikki toiminta lähtee turvallisuudesta. Aloitamme kiipeilyparina toimimisen alkeista. Tämä tarkoittaa sitä, että toinen kiipeilijä kiipeää ja toinen jää alas ”kiristämään köyttä”, eli turvaa toisen kiipeilijän putoamisen tai alas laskemisen. Täten putoamismatkat ovat maksimissaan muutamia kymmeniä senttejä. Junnuryhmässä kiipeily on etusijalla, mutta pikkuhiljaa taitojen ja tietojen karttuessa otamme ryhmän toimintaan mukaan myös oheisharjoittelua ryhmäläisten mieltymysten mukaan. Joka vuorolla pidetään alkulämmittely ja -venyttely sekä korostetaan lihashuollon merkitystä terveellisenä liikunnan tukena. Jokainen ryhmäläinen otetaan huomioon yksilönä ja ohjaamme tarvittaessa tiiviimmin tai annamme lisähaasteita niitä tarvitsevalle.

Kaikki kiipeilyssä tarvittavat välineet löytyvät seuralta. Vuorolle tarvitsee mukaan ainoastaan normaalit sisäliikuntavaatteet ja vesipullon. Jos omia kiipeilyvälineitä halutaan jossain vaiheessa ostaa, voi neuvoa kysyä ohjaajalta. Hyvä ensimmäinen hankita ovat esimerkiksi omat kiipeilyvaljaat. Tarvittaessa evästä voi ottaa vuorolle, karkkia tai limsoja ei vuorolla silti saa olla mukana.
Järjestämme myös ulkoreissuja Oulun lähistölle. Reissuille toivomme vanhempia kuskeiksi tarvittaessa, ajovuoroja voidaan reissujen välillä vuorotella. Reissut ovat yleensä muutaman tunnin mittaisia ja niillä on yleensä enemmän ohjaajia mukana kuin normaaleilla vuoroilla. Ulkoreissuista tiedotellaan tarkemmin niiden lähestyessä!

Vanhempien osallistuminen vuoroille on täysin vapaaehtoista. Vuorolle voi osallistua ”kuunteluoppilaana”, eli ohjaajat huolehtivat itse vuoron kulusta. Omaa harkintaa voi käyttää jos on esimerkiksi arka lapsi, jolloin vanhemman läsnäolo esimerkiksi toiminnan alkupuolella voi olla hyvä asia. Toivomme junnuohjaajina jatkuvaa yhteydenpitoa kaikkien vanhempien kanssa. On todella tärkeää kuulla jos ryhmäläiset kokevat jonkin asian vaikeana tai ikävänä, monesti vuoron aikana on niin kova tohina ettei lapsi välttämättä uskalla asiasta mainita. Myös positiivisia uutisia saa kertoa – mikään ei ole ohjaajille parempaa palautetta kuin se, että lapset tykkäävät käydä kiipeilemässä!

Junnutoiminnan kalenteri:

Alla junnutoiminnan kalenteri josta löydät ajantasaiset tiedot vuoroista: