Skip to content

Junioritoiminta

Seuramme on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen juniorikiipeilyä. Tällä hetkellä seurassamme toimii noin kaksikymmentä junnuohjaajaa ohjaten kahdeksaa ryhmää, joissa junioriharrastajia on lähes sata.

Junnuohjaajiin  saat yhteyden sähköpostitse nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi.

Yleistietoa junnukiipeilystä

Kiipeilykerhot järjestetään Oulun Kiipeilykeskuksessa (OKK) osoitteessa Paakakatu 7 aivan pienimpiä junioreita lukuunottamatta: he harrastavat Puolivälinkankaan Nuorisotalolla osoitteessa Mielikintie 7.

Kaikki kiipeilyssä tarvittavat välineet löytyvät OKK:lta tai Seuran varastoista Puolivälinkankaalta. Vuorolle tarvitsee mukaan ainoastaan normaalit sisäliikuntavaatteet ja vesipullon. Jos omia kiipeilyvälineitä halutaan jossain vaiheessa ostaa, voi neuvoa kysyä ohjaajalta. Hyvä ensimmäinen hankita ovat esimerkiksi omat kiipeilyvaljaat. Tarvittaessa evästä voi ottaa vuorolle, karkkia tai limsoja ei vuorolla silti saa olla mukana.

Järjestämme myös ulkoreissuja. Reissuille toivomme vanhempia kuskeiksi ja pienimpien kiipeilijöiden huoltajiksi. Oulun lähialueilta löytyy boulderointiin sopivia siirtolohkareita, joten boulderiretkiä teemme päiväseltään. Sen sijaan köysikalliot ovat kauempana ja niille lähdetään yön yli retkille, joilla yövymme teltoissa kallion läheisyydessä. Junnuretket ovat hyvä tapa tutustua ulkokiipeilyyn sekä junnuille itselleen että huoltajille.

Vanhempien osallistuminen vuoroille on täysin vapaaehtoista. Vuorolle voi osallistua ”kuunteluoppilaana”, eli ohjaajat huolehtivat vuoron kulusta. Omaa harkintaa voi käyttää jos on esimerkiksi arka lapsi, jolloin vanhemman läsnäolo esimerkiksi toiminnan alkupuolella voi olla hyvä asia etenkin pienempien ryhmässä. Toivomme junnuohjaajina jatkuvaa yhteydenpitoa kaikkien vanhempien kanssa. On todella tärkeää kuulla jos ryhmäläiset kokevat jonkin asian vaikeana tai ikävänä, monesti vuoron aikana on niin kova tohina ettei lapsi välttämättä uskalla asiasta mainita. Myös positiivisia uutisia saa kertoa – mikään ei ole ohjaajille parempaa palautetta kuin se, että lapset tykkäävät käydä kiipeilemässä!

Kevät 2020

Ryhmät

 • Maanantaisin 17.30–18.45 perusryhmä (3)4-6 luokkalaisille, OKK:lla
 • Maanantaisin 19.00–20.15 jatkoryhmä, OKK:lla
 • Tiistaisin 18.00–19.15 jatkoryhmä, OKK:lla
 • Keskiviikkoisin 18.00–20.00 jatkoryhmä 2, OKK:lla
 • Torstaisin 17.30–18.45 Pikkujunnut 1-2 luokkalaiset, kokoontuu enimmäkseen Puokkarilla
 • Torstaisin 17.30–18.45 Supernaperot, 2-3 luokkalaiset, kokoontuu enimmäkseen OKK:lla
 • Torstaisin 18.45–20.00 jatkoryhmä, OKK:lla
 • Sunnuntaisin 16.00-17.15 perusryhmä (3)4-6 luokkalaisille, OKK:lla
 • Sunnuntaisin 17.30-19.30 boulderpainotteinen jatkoryhmä 2, OKK:lla

Ryhmien kuvaukset ja junnun “polku” kiipeilyseurassa:

Pikkujunnut ovat 1-2 luokkalaisia. Kiipeilyn lisäksi leikitään paljon. Puokkarin nuokkarin liikuntasali on hyvä leikkipaikka koska emme ole muiden kiipeilijöiden tiellä tai turvallisuusriskinä.

Supernaperot on keväälle 2020 uusi ryhmä, joka lohkottiin pikkujunnuista, jotta saatiin lisää tilaa uusille 1-2 luokkalaisille. Supernaperoissa on toista vuotta kiivenneitä 2-luokkalaisia sekä kolmosluokkalaisia aloittelijoita. Supernaperot kokoontuu OKK:lla samaan aikaan kuin Pikkujunnut, mutta kerran kuussa pikkujunnujen ollessa OKK:lla pääsevät Supernaperot Puokkarin saliin leikkipainotteiseen kiipeilykertaan.

Perusryhmät maanantaisin ja sunnuntaisin. Perusryhmiin otetaan junnuja 3/4-luokkalaisista alkaen. Ryhmät kokoontuvat OKK:lla. Ryhmissä opetellaan kiipeilyn perusasioiden lisäksi köysivarmistamisen perusteita eli ottamaan vastuuta itsestä ja kaverista. Varmistamisen opettelu aloitetaan kasisolmun tekemisestä.

Jatkoryhmät maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin on tarkoitettu perusryhmissä perusjutut oppineille, junnuille, jotta joka kevät ja syksy ei tarvitse aloittaa alusta. Niissä jatketaan kiipeilyn opettelua ja lajiin perehtymistä monipuolisesti ja varmistetaan kaverin yläköysikiipeilyä köysillä.

Jatkoryhmä 2 on suunnattu junnuille joilla on henkilökohtainen motivaatio kiipeilyssä kehittymiseen. Jatkoryhmä 2:ssa harjoitellaan myös kisoihin. Ryhmien treenit kestävät kaksi tuntia. Sunnuntain jatkoryhmä on boulderiin erikoistunut 12 junnun ryhmä ja keskiviikon ryhmä on kahdeksan junnun ryhmä joka treenaa sekä boulderia että liidaamista köysillä.

Oulun Kiipeilykeskus ja Puolivälikankaan Nuorisotalo

Muut kuin Pikkujunnut ja Supernaperot (eli torstain klo 17.30 ryhmät) kiipeilevät aina Oulun Kiipeilykeskuksessa osoitteessa Paakakatu 7.

Pikkujunnut kokoontuvat Puolivälinkankaan nuorisotalolla (Puokkarin nuokkari) osoitteessa Mielikintie 7 paitsi kuun viimeisellä kerralla eli 31.1., 27.2., 26.3., 23.4. ja 28.5., jolloin ryhmä kokoontuu Oulun Kiipeilykeskuksella.

Supernaperot kokoontuu pääsääntöisesti Oulun Kiipeilykeskuksessa (OKK) osoitteessa Paakakatu 7, mutta Pikkujunnujen ollessa OKK:lla eli 31.1., 27.2., 26.3., 23.4. ja 28.5., supernaperot kokoontuvat Puolivälinkankaan nuorisotalolla (Puokkarin nuokkari) osoitteessa Mielikintie 7.

Lomat

Ryhmillä on lomia koulun lomien (ja aattojen) mukaan seuraavasti:

Maanantain ryhmät lomailevat 10-viikolla 2.3. sekä pääsiäisenä 14.3. Viimeiset kerrat ovat 18.5.

Tiistain ryhmä lomailee 10-viikolla 2.3. Viimeinen kerta on 12.5.

Keskiviikon ryhmä lomailee 4.3. Junnuolympialaiset osuvat todennäköisesti johonkin keskiviikkoon joten viimeinen kerta keskiviikkolaisilla on 13.5.

Torstain ryhmät lomailevat hiihtolomalla 5.3., kiirastorstaina 9.4., vappuaattona 30.4. sekä helatorstaina 21.5. jolloin viimeiset kerrat ovat 28.5.

Sunnuntain ryhmät lomailevat hiihtoloman ensimmäisen sunnuntain (joka on myös FINICE:n jälkeinen purkupäivä) 1.3. pääsiäisenä 12.4. sekä vapun pitkänä viikonloppuna 3.5. Viimeiset kerrat ovat 24.5.

Maksut

Kevään ryhmiin pääsyedellytyksenä on Oulun Kiipeilyseuran nuorisojäsenyys vuodelle 2020. Nuorisojäsenyyden hinta on 72 euroa / kalenterivuosi, ja se pitää sisällään myös aiemmin erikseen maksetun
Suomen Kiipeilyliiton maksun. Lisäksi maksetaan kerhomaksu kevätkaudelle.

Kerhomaksut ovat:

 • Pikkujunnut: 100€
 • Supernaperot, perusryhmät sekä 1t15min jatkoryhmät: 110€
 • Kahden tunnin jatko2-ryhmät: 140€.

Jos lapsi kiipeää kahdessa ryhmässä, lasketaan ryhmien maksut yhteen. Jäsenmaksu ja kerhomaksut laskutetaan jäsenrekisteriohjelman kautta sähköpostitse.

Kerhomaksun eräpäivä on 15.1. 2020 eli ennen ryhmien toista kiipeilykertaa. Näin uudet kiipeilijät voivat yhden kerran tutustumassa junnutoimintaan ennen sitoutumista. Mikäli perut ilmoittautumisen tammikuun aikana, palautamme puolet kerhomaksusta. Peruminen
ilmoitetaan maililla junnuvastaavalle. Tammikuun jälkeen kerhomaksua ei palauteta. Seuran jäsenmaksua emme palauta, vaikka kiipeilyinnostus loppuisi. Voit viivästyttää jäsen maksun maksamista 15.1. asti mikäli
mielessä on ryhmään tutustuminen ennen sitoutumista. Huomioi kuitenkin, että juniorijäsenyyteen kuuluva SKIL:n kiipeilyvakuutus astuu voimaan vasta, kun jäsenmaksu on maksettu.

Kisatoimintaa

Suurin osa kiipeilyn harrastajista ei kilpaile ainakaan tosissaan, mutta kilpaileminen on mahdollista myös lapsille ja nuorille. Junioreille järjestetään vuosittain SM-kisoja boulderoinnissa ja köysikiipeilyssä eri puolilla Suomea.

Oulun junnutoiminnassa on järjestetty kerran vuodessa leikkimieliset olympialaiset, joissa lajeina ovat boulderi, nopeuskiipeily sekä köysikiipeily. Näihin suurin osa junnuistamme on osallistunut. Seuraavat olympialaiset pidetään keväällä.

SM boulder juniorit 7.9.2019: http://www.climbing.fi/tapahtumat/sm-boulder-juniorit-kuopio 

PM boulder 26.-27.10.2019: http://www.climbing.fi/tapahtumat/pm-boulder-nuoret-ja-aikuiset-espoo 

Boulderliiga:

 • Bouldertehdas – Turku 5.10.2019
 • Oulun Kiipeilykeskus – Oulu 16.11.2019
 • VOEMA – Kuopion kiipeilykeskus – Kuopio 7.12.2019
 • Boulderkeskus Espoo – Helsinki 11.1.2020
 • Ote Joensuun Kiipeilykeskus – Joensuu 29.2.2020
 • Tampereen Kiipeilykeskus Lielahti – Tampere 14.3.2020 

Oulun kiipeilyseuran voimanponnistus, eli jääkiipeilyn Euroopan cupin osakilpailu, järjestetään kevättalvella 29.2.2020. Junioreille on kilpailumahdollisuuksia, ja kisajärjestelytöitä tarjolla kaikille. Liity FINICE2020-projektiryhmään Facebookissa