Skip to content

Junioritoiminta

Seuramme on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen juniorikiipeilyä. Tällä hetkellä seurassamme toimii noin kaksikymmentä junnuohjaajaa ohjaten kahdeksaa ryhmää, joissa junioriharrastajia on lähes sata.

Junnuohjaajiin  saat yhteyden sähköpostitse nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi.

Yleistietoa junnukiipeilystä

Kiipeilykerhot järjestetään Oulun Kiipeilykeskuksessa (OKK) osoitteessa Paakakatu 7 aivan pienimpiä junioreita lukuunottamatta: he harrastavat Puolivälinkankaan Nuorisotalolla osoitteessa Mielikintie 7.

Kaikki kiipeilyssä tarvittavat välineet löytyvät OKK:lta tai Seuran varastoista Puolivälinkankaalta. Vuorolle tarvitsee mukaan ainoastaan normaalit sisäliikuntavaatteet ja vesipullon. Jos omia kiipeilyvälineitä halutaan jossain vaiheessa ostaa, voi neuvoa kysyä ohjaajalta. Hyvä ensimmäinen hankita ovat esimerkiksi omat kiipeilyvaljaat. Tarvittaessa evästä voi ottaa vuorolle, karkkia tai limsoja ei vuorolla silti saa olla mukana.

Järjestämme myös ulkoreissuja. Reissuille toivomme vanhempia kuskeiksi ja pienimpien kiipeilijöiden huoltajiksi. Oulun lähialueilta löytyy boulderointiin sopivia siirtolohkareita, joten boulderiretkiä teemme päiväseltään. Sen sijaan köysikalliot ovat kauempana ja niille lähdetään yön yli retkille, joilla yövymme teltoissa kallion läheisyydessä. Junnuretket ovat hyvä tapa tutustua ulkokiipeilyyn sekä junnuille itselleen että huoltajille.

Vanhempien osallistuminen vuoroille on täysin vapaaehtoista. Vuorolle voi osallistua ”kuunteluoppilaana”, eli ohjaajat huolehtivat vuoron kulusta. Omaa harkintaa voi käyttää jos on esimerkiksi arka lapsi, jolloin vanhemman läsnäolo esimerkiksi toiminnan alkupuolella voi olla hyvä asia etenkin pienempien ryhmässä. Toivomme junnuohjaajina jatkuvaa yhteydenpitoa kaikkien vanhempien kanssa. On todella tärkeää kuulla jos ryhmäläiset kokevat jonkin asian vaikeana tai ikävänä, monesti vuoron aikana on niin kova tohina ettei lapsi välttämättä uskalla asiasta mainita. Myös positiivisia uutisia saa kertoa – mikään ei ole ohjaajille parempaa palautetta kuin se, että lapset tykkäävät käydä kiipeilemässä!

Syksy 2020

Viikottaiset kiipeilykerhot jatkuvat koronatauon jälkeen. Näiden lisäksi elokuun alkupäivinä järjestetään lasten/nuorten kiipeilykesäleiri.  

Elokuun kesäleiri

Viikottaiset kiipeilykerhoryhmät

 • Maanantaisin 17.30–18.45 perusryhmä (3)4-6 luokkalaisille, OKK:lla
 • Maanantaisin 19.00–20.15 jatkoryhmä, OKK:lla
 • Tiistaisin 18.00–19.15 jatkoryhmä, OKK:lla
 • Keskiviikkoisin 18.00–20.00 jatkoryhmä 2, OKK:lla
 • Keskiviikkoisin 18.30–20.30 Nuorisoryhmä, OKK:lla
 • Torstaisin 17.30–18.45 Pikkujunnut 1-2 luokkalaiset, kokoontuu enimmäkseen Puokkarilla
 • Torstaisin 17.30–18.45 Supernaperot, 2-3 luokkalaiset, kokoontuu enimmäkseen OKK:lla
 • Torstaisin 18.45–20.00 jatkoryhmä, OKK:lla
 • Sunnuntaisin 16.00-17.15 perusryhmä (3)4-6 luokkalaisille, OKK:lla
 • Sunnuntaisin 17.30-19.30 boulderpainotteinen jatkoryhmä 2, OKK:lla

Ryhmien kuvaukset ja junnun “polku” kiipeilyseurassa:

Pikkujunnut ovat 1-2 luokkalaisia. Kiipeilyn lisäksi leikitään paljon. Puokkarin nuokkarin liikuntasali on hyvä leikkipaikka koska emme ole muiden kiipeilijöiden tiellä tai turvallisuusriskinä.

Supernaperoissa on toista vuotta kiivenneitä 2-luokkalaisia sekä kolmosluokkalaisia aloittelijoita. Supernaperot kokoontuu OKK:lla samaan aikaan kuin Pikkujunnut, mutta kerran kuussa pikkujunnujen ollessa OKK:lla pääsevät Supernaperot Puokkarin saliin leikkipainotteiseen kiipeilykertaan.

Perusryhmät maanantaisin ja sunnuntaisin. Perusryhmiin otetaan junnuja 3/4-luokkalaisista alkaen. Ryhmät kokoontuvat OKK:lla. Ryhmissä opetellaan kiipeilyn perusasioiden lisäksi köysivarmistamisen perusteita eli ottamaan vastuuta itsestä ja kaverista. Varmistamisen opettelu aloitetaan kasisolmun tekemisestä.

Jatkoryhmät maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin on tarkoitettu perusryhmissä asioita jo oppineille junnuille, jotta joka kevät ja syksy ei tarvitse aloittaa alusta. Niissä jatketaan kiipeilyn opettelua ja lajiin perehtymistä monipuolisesti ja varmistetaan kaverin yläköysikiipeilyä.

Jatkoryhmä 2 on suunnattu junnuille joilla on henkilökohtainen motivaatio kiipeilyssä kehittymiseen. Jatkoryhmä 2:ssa harjoitellaan myös kisoihin. Ryhmien treenit kestävät kaksi tuntia. Sunnuntain jatkoryhmä on boulderiin erikoistunut 12 junnun ryhmä ja keskiviikon ryhmä on kahdeksan junnun ryhmä joka treenaa sekä boulderia että alaköysikiipeilyä eli liidaamista.

Nuorisoryhmä Uutena aloitamme nuorisotoiminnan. Haimme ja saimme rahoitusta PoPLi:n Nova-hankkeesta matalan kynnyksen nuorisokiipeilyryhmän käynnistämiseksi. Nuorisoryhmään otetaan sekä jatkavia että uusia junnuja, puolet ja puolet. Ryhmän ikäraja uusille on 16 vuotta. Jatkaville junnuille ikäraja on hieman alempi, voimme ottaa mukaan 15 vuotta tänä vuonna täyttäviä junnuja, joilla on varmistuskortti ja kiinnostusta toimia yhdessä kiipeillen. Ryhmä ei ole niin ohjattu kuin tavalliset junnuryhmämme. Ohjaaja on aluksi paikalla usemmin, mutta jatkossa vain kerran kuussa. Ryhmä suunnittelee itse oman toimintansa, ja ohjaaja toimii järjestelyapuna. Ryhmässä on budjettia myös kursseihin, ja aloittelijat aloittavatkin peruskurssilla. Ryhmä ei ole kilpakiipeilyyn suuntautunut, ja siinä voidaan harrastaa kaikkia kiipeilyn lajeja, myös ulkona. Ryhmän toiminta ja elokuun tutustumispäivät tarkentuvat elokuun alussa. Ryhmä on osallistujille ilmainen tänä syksynä, mutta seuran jäsenyys vaaditaan. Tästä syystä ryhmään voi olla kiinnostuneita jatkavissa junnuissa enemmän kuin voin ottaa, joten pyydän tästä ryhmästä kiinnostuneita ilmoittautumaan mailitse 12.7. mennessä. Mikäli kaikki eivät mahdu, valikoin joukosta ensin 16 vuotta tänä vuonna täyttävät ja otan 15 täyttäviä sen kuin mahtuu, ja ilmoitan kaikille miten kävi. Tämän jälkeen ehtii vielä ilmoittautua omaan vanhaan junnuryhmään jos ei tällä kertaa mahtunut mukaan. Tähän ryhmään on mahdollista saada mukaan myös se ei-vielä-kiipeilevä kaveri elokuun tutustumispäivien kautta uusien kiintiössä. Nuorisoryhmän toimintaa on tarkoitus jatkaa joulun jälkeenkin, mutta ilmaisuutta emme voi taata.

Oulun Kiipeilykeskus ja Puolivälikankaan Nuorisotalo

Muut kuin Pikkujunnut ja Supernaperot (eli torstain klo 17.30 ryhmät) kiipeilevät aina Oulun Kiipeilykeskuksessa osoitteessa Paakakatu 7.

Pikkujunnut kokoontuvat Puolivälinkankaan nuorisotalolla (Puokkarin nuokkari) osoitteessa Mielikintie 7 paitsi kunkin kuun viimeisenä torstaina 24.9., 15.10., 12.11., ja 3.12. jolloin ryhmä kokoontuu Oulun Kiipeilykeskuksella.

Supernaperot kokoontuu pääsääntöisesti Oulun Kiipeilykeskuksessa (OKK) osoitteessa Paakakatu 7, mutta Pikkujunnujen ollessa OKK:lla eli 24.9., 15.10., 12.11., ja 3.12. supernaperot kokoontuvat Puolivälinkankaan nuorisotalolla (Puokkarin nuokkari) osoitteessa Mielikintie 7.

Lomat

Koulujen syyslomaviikolla 19.10. – 24.10.2020 (vko 43) ryhmät lomailevat. Sunnuntain ryhmät lomailevat syyslomaviikoa edeltävänä sunnuntaina 18.10.2020, viikkoa myöhemmin 25.10.2020 kiipeillään normaalisti.

Syksyn viimeiset kerhokerrat ovat viikolla 50 (7. – 13.12.2020). Poikkeuksena keskiviikon ryhmät, jotka junnuolympialaisiin käytetyn yhden kerhovuoron takia jatkavat vielä viikolle 51.

Maksut

Kevään ryhmiin pääsyedellytyksenä on Oulun Kiipeilyseuran nuorisojäsenyys vuodelle 2020. Nuorisojäsenyyden hinta on 72 euroa / kalenterivuosi, ja se pitää sisällään myös aiemmin erikseen maksetun
Suomen Kiipeilyliiton maksun. Nuorisojäsenyys laskutetaan jäsenrekisteriohjelman kautta sähköpostitse.

Lisäksi maksetaan kerhomaksu.

Kerhomaksut syksylle 2020 ovat seuraavat:

 • Pikkujunnut: 80€
 • Supernaperot, perusryhmät sekä 1t15min jatkoryhmät: 100€
 • Kahden tunnin jatko2-ryhmät: 130€

Kerhomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna.

Huomaathan että maksuaikaa on puoli tuntia, minkä jälkeen ilmoittautuminen raukeaa

HUOM! Mikäli tarvitset pidemmän maksuajan, laita sähköpostia osoitteeseen nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi jolloin voimme lisätä lapsen ryhmään käsin ja hoitaa laskutuksen erikseen.

Mikäli perut ilmoittautumisen syyskuun aikana, palautamme puolet kerhomaksusta. Peruminen ilmoitetaan sähköpostitse junnuvastaavalle. Tämän jälkeen kerhomaksua ei palauteta. Seuran jäsenmaksua emme palauta, vaikka kiipeilyinnostus loppuisi. Voit viivästyttää jäsenmaksun maksamista 5.9. asti mikäli mielessä on ryhmään tutustuminen ennen sitoutumista. Huomioi kuitenkin, että juniorijäsenyyteen kuuluva SKIL:n kiipeilyvakuutus astuu voimaan vasta, kun jäsenmaksu on maksettu.

Kisatoimintaa

Suurin osa kiipeilyn harrastajista ei kilpaile ainakaan tosissaan, mutta kilpaileminen on mahdollista myös lapsille ja nuorille. Junioreille järjestetään vuosittain SM-kisoja boulderoinnissa ja köysikiipeilyssä eri puolilla Suomea.

Oulun junnutoiminnassa on järjestetty kerran vuodessa leikkimieliset olympialaiset, joissa lajeina ovat boulderi, nopeuskiipeily sekä köysikiipeily. Näihin suurin osa junnuistamme on osallistunut. Seuraavat olympialaiset pidetään syksyn aikana.

Valtakunnallisista kilpailuista löydät tuoreimmat tiedot Suomen Kiipeilyliiton sivuilta: http://www.climbing.fi/tapahtumat/kilpailu

Boulderliiga: Tätä kirjoitettaessa ei ole tiedossa järjestetäänkö Boulderliigaa kaudelle 2020-2021. Tarkista http://boulderliiga.fi/.

Oulun kiipeilyseuran voimanponnistus, eli jääkiipeilyn Euroopan cupin osakilpailu, järjestetään kevättalvella 2021. Junioreille on kilpailumahdollisuuksia, ja kisajärjestelytöitä tarjolla kaikille.