Skip to content

Junioritoiminta

Seuramme on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen juniorikiipeilyä. Tällä hetkellä seurassamme toimii noin kaksikymmentä junnuohjaajaa ohjaten kahdeksaa ryhmää, joissa junioriharrastajia on lähes sata.

Junnuohjaajiin  saat yhteyden sähköpostitse nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi.

Syksy 2019

Syyskauden ensimmäiset kiipeilykerrat ovat sunnuntaina 25.8. ja muilla ryhmillä 26.8. alkavalla viikolla.

Viimeiset kerrat kiivetään 9.12. alkavalla viikolla.

Syyslomaviikko 43 on lomaa kiipeilystä. Sunnuntain ryhmät lomailevat kuitenkin sunnuntain 20.10. ja kokoontuvat lomaviikon sunnuntaina 27.10.

Isänpäiväsunnuntaina 10.11. ei ole kiipeilyä.

Muut kuin pikkujunnut kiipeilevät Oulun Kiipeilykeskuksessa (OKK) osoitteessa Paakakatu 7.

Pikkujunnut kokoontuvat Puolivälinkankaan nuorisotalolla (Puokkarin nuokkari) osoitteessa Mielikintie 7 paitsi kuun viimeisellä kerralla eli 26.9., 31.10., 28.11. ja 12.12., jolloin ryhmä kokoontuu Oulun Kiipeilykeskuksella.

Maksut

Syksyn valmennusmaksu uusille kiipeilijöille (jotka eivät olleet keväällä toiminnassa mukana) on 140 euroa, pikkujunnuille 125 euroa (maksuun sisältyy SKIL-jäsenmaksu ja vakuutus kalenterivuodeksi).

Viime keväältä jatkaville kiipeilijöille maksu on 90 euroa, pikkujunnuille 75 euroa ja keskiviikon ja sunnuntain kahden tunnin jatkoryhmäläisille 120 euroa.

Jos lapsi kiipeää kahdessa ryhmässä, lasketaan ryhmien maksut yhteen.

Maksu maksetaan seuran tilille FI62 8900 8710 6619 57 viitenumerolla 1258. Eräpäivä on 1.9.2019.

Valmennusmaksu sisältää Oulun Kiipeilyseura -91 Ry:n täysjäsenyyden:

 • Yksi ohjattu viikottainen vuoro, tarvittaessa varusteiden lainaus vuorolle.
 • Junnutoimintaan kuuluu lisäksi retkiä joilla on pieni osallistumismaksu. Nuorimmat kiipeilijät osallistuvat retkille huoltajan kanssa
 • Oulun Kiipeilyseuran (OKS-91) jäsenyys etuineen (lue lisää täältä).
 • Suomen Kiipeilyliiton (SKIL) jäsenyyden, joka mm. tuo kotiin Kiipeily-lehden ja pitää sisällään kiipeilyn kattavan tapaturmavakuutuksen joka on voimassa myös ulkona. Lisätietoja kiipeilyvakuutuksesta löytyy SKIL:n sivuilta www.climbing.fi.
 • OKK:n tarjoamat edut: 10% alennus OKK:n 10-kerran kortista (ovh 42,50€, alennuksen kanssa 38,25€) mahdollistaen edullisen omatoimisen harjoittelun. Hyvät alennukset kiipeilyn peruskurssista ja liidikurssista junnujen vanhemmille.

Ryhmät

 • Maanantaisin 17.30–18.45 (3-luokkalaisista alkaen)
 • Maanantaisin 19.00–20.15 (jatkoryhmä pidempään kiipeilleille)
 • Tiistaisin 18.00–19.15 (jatkoryhmä 5-luokkalaisista alkaen)
 • Keskiviikkoisin 18.00–20.00 (kahden tunnin jatkoryhmä 2 pidempään kiipeilleille)
 • Torstaisin 17.30–18.45 (Puokkarilla kokoontuvat pikkujunnut)
 • Torstaisin 18.45–20.00 (jatkoryhmä pidempään kiipeilleille 6-luokkalaisista alkaen)
 • Sunnuntaisin 10.15–11.30 (3-luokkalaisista alkaen)
 • Sunnuntaisin 11.45–13.45 (kahden tunnin boulderpainotteinen jatkoryhmä)

Pikkujunnuissa eli 1–3-luokkalaisten ryhmässä kiipeillään ja tutustutaan kiipeilyyn leikkien. Pikkujunnuissa ei vielä opetella varmistamaan, vaan ohjaajat varmistavat pikkujunnuja. Tästä syystä ohjaajia on kolme, eli yksi enemmän kuin isompien ryhmissä. Ryhmä kokoontuu torstaisin Puolivälinkankaan nuorisotalolla ja kerran kuussa Oulun Kiipeilykeskuksella klo 17.30–18.45. Tähän ryhmään otetaan myös uusia junnuja. Kolmosluokkalaiset siirtyvät halutessaan isompien ryhmiin.

Isompien ryhmissä kiipeilee junnuja kolmasluokkalaisesta alkaen (10–18-v.) ja ne kokoontuvat Oulun Kiipeilykeskuksella. Näissä ryhmissä painottuu enemmän kiipeilyn harrastaminen. Junnut opetetaan myös ottamaan pieniä enemmän vastuuta turvallisuudesta ja varmistamaan toisiaan ohjaajan valvonnassa. Keskiviikkona ja sunnuntaina on kahden tunnin mittaiset jatkoryhmät.

Kisatoimintaa

Suurin osa kiipeilyn harrastajista ei kilpaile ainakaan tosissaan, mutta kilpaileminen on mahdollista myös lapsille ja nuorille. Junioreille järjestetään vuosittain SM-kisoja boulderoinnissa ja köysikiipeilyssä eri puolilla Suomea.

Oulun junnutoiminnassa on järjestetty kerran vuodessa leikkimieliset olympialaiset, joissa lajeina ovat boulderi, nopeuskiipeily sekä köysikiipeily. Näihin suurin osa junnuistamme on osallistunut. Seuraavat olympialaiset pidetään keväällä.

SM boulder juniorit 7.9.: http://www.climbing.fi/tapahtumat/sm-boulder-juniorit-kuopio 

PM boulder 26.-27.10.: http://www.climbing.fi/tapahtumat/pm-boulder-nuoret-ja-aikuiset-espoo 

Boulderliiga:

 • Bouldertehdas – Turku 5.10.2019
 • Oulun Kiipeilykeskus – Oulu 16.11.2019
 • VOEMA – Kuopion kiipeilykeskus – Kuopio 7.12.2019
 • Boulderkeskus Espoo – Helsinki 11.1.2020
 • Ote Joensuun Kiipeilykeskus – Joensuu 29.2.2020
 • Tampereen Kiipeilykeskus Lielahti – Tampere 14.3.2020 

Oulun kiipeilyseuran voimanponnistus, eli jääkiipeilyn Euroopan cupin osakilpailu, järjestetään kevättalvella 29.2.2020. Junioreille on kilpailumahdollisuuksia, ja kisajärjestelytöitä tarjolla kaikille. Liity FINICE2020projektiryhmään Facebookissa

Yleistietoa junnukiipeilystä

Kaikki kiipeilyssä tarvittavat välineet löytyvät seuralta tai OKK:lta. Vuorolle tarvitsee mukaan ainoastaan normaalit sisäliikuntavaatteet ja vesipullon. Jos omia kiipeilyvälineitä halutaan jossain vaiheessa ostaa, voi neuvoa kysyä ohjaajalta. Hyvä ensimmäinen hankita ovat esimerkiksi omat kiipeilyvaljaat. Tarvittaessa evästä voi ottaa vuorolle, karkkia tai limsoja ei vuorolla silti saa olla mukana.

Järjestämme myös ulkoreissuja. Reissuille toivomme vanhempia kuskeiksi ja pienimpien kiipeilijöiden huoltajiksi. Oulun lähialueilta löytyy boulderointiin sopivia siirtolohkareita, joten boulderiretkiä teemme päiväseltään. Sen sijaan köysikalliot ovat kauempana ja niille lähdetään yön yli retkille, joilla yövymme teltoissa kallion läheisyydessä. Junnuretket ovat hyvä tapa tutustua ulkokiipeilyyn sekä junnuille itselleen että huoltajille.

Vanhempien osallistuminen vuoroille on täysin vapaaehtoista. Vuorolle voi osallistua ”kuunteluoppilaana”, eli ohjaajat huolehtivat vuoron kulusta. Omaa harkintaa voi käyttää jos on esimerkiksi arka lapsi, jolloin vanhemman läsnäolo esimerkiksi toiminnan alkupuolella voi olla hyvä asia etenkin pienempien ryhmässä. Toivomme junnuohjaajina jatkuvaa yhteydenpitoa kaikkien vanhempien kanssa. On todella tärkeää kuulla jos ryhmäläiset kokevat jonkin asian vaikeana tai ikävänä, monesti vuoron aikana on niin kova tohina ettei lapsi välttämättä uskalla asiasta mainita. Myös positiivisia uutisia saa kertoa – mikään ei ole ohjaajille parempaa palautetta kuin se, että lapset tykkäävät käydä kiipeilemässä!