Skip to content

Junioritoiminta

Seuramme on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen juniorikiipeilyä. Tällä hetkellä seurassamme toimii noin kaksikymmentä junnuohjaajaa ohjaten kahdeksaa ryhmää, joissa junioriharrastajia on lähes sata.

Junnuohjaajiin  saat yhteyden sähköpostitse nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi.

Kevät 2019

Kevätkauden ensimmäiset kiipeilykerrat ovat 7.1. alkavalla viikolla.
Viimeiset kerrat kiivetään 13.5. alkavalla viikolla, paitsi sunnuntain ryhmät 26.5., koska äitienpäivänä 12.5. ei ole kiipeilyä.

Talvilomaviikko 10 on lomaa kiipeilystä. Sunnuntairyhmillä ei ole kiipeilyä 3.3. (tule katsomaan FINICE 2019 -kisoja!), vaan kiipeilemme lomaviikon jälkimmäisenä sunnuntaina 10.3.

Pääsiäisenä ei ole kiipeilyä torstaista 18.4. maanantaihin 22.4.
Vappuna lomaa on aatto ti 30.4. ja vapunpäivä ke 1.5.

Muut kuin pikkujunnut kiipeilevät Oulun Kiipeilykeskuksessa (OKK) osoitteessa Paakakatu 7.

Pikkujunnut kokoontuvat Puolivälinkankaan nuorisotalolla (Puokkarin nuokkari) osoitteessa Mielikintie 7, paitsi kerran kuussa eli 31.1., 28.2., 21.3., 25.4. ja 16.5. Oulun Kiipeilykeskuksella.

Maksut

Kevään valmennusmaksu on 160 euroa, pikkujunnuilta 140 euroa ja keskiviikon jatkoryhmäläisiltä 180 euroa. Maksu maksetaan seuran tilille FI62 8900 8710 6619 57 viitenumerolla 1258. Maksun eräpäivä on 15.1.2019. Valmennusmaksu sisältää Oulun Kiipeilyseura -91 Ry:n täysjäsenyyden:

 • Yksi ohjattu viikottainen vuoro, tarvittaessa varusteiden lainaus vuorolle.
 • Junnutoimintaan kuuluu lisäksi retkiä joilla on pieni osallistumismaksu. Nuorimmat kiipeilijät osallistuvat retkille huoltajan kanssa
 • Oulun Kiipeilyseuran (OKS-91) jäsenyys etuineen (lue lisää täältä).
 • Suomen Kiipeilyliiton (SKIL) jäsenyyden, joka mm. tuo kotiin Kiipeily-lehden ja pitää sisällään kiipeilyn kattavan tapaturmavakuutuksen joka on voimassa myös ulkona. Lisätietoja kiipeilyvakuutuksesta löytyy SKIL:n sivuilta www.climbing.fi.
 • OKK:n tarjoamat edut: 10% alennus OKK:n 10-kerran kortista (ovh 42,50€, alennuksen kanssa 38,25€) mahdollistaen edullisen omatoimisen harjoittelun. Hyvät alennukset kiipeilyn peruskurssista ja liidikurssista junnujen vanhemmille.

Ryhmät

Pikkujunnut eli 1-2/3 luokkalaiset: ryhmässä kiipeillään ja tutustutaan kiipeilyyn leikkien. Pikkujunnuissa ei vielä opetella varmistamaan, vaan ohjaajat varmistavat pikkujunnuja. Tästä syystä ohjaajia on kolme, eli yksi enemmän kuin isompien ryhmissä. Ryhmä kokoontuu torstaisin Puolivälinkankaan nuorisotalolla ja kerran kuussa Oulun Kiipeilykeskuksella klo 17.30–18.45. Tähän ryhmään otetaan myös uusia junnuja. Kolmosluokkalaiset siirtyvät halutessaan isompien ryhmiin.

Isompien ryhmät, joissa kiipeilee junnuja kolmasluokkalaisesta alkaen (10–18-v.) kokoontuvat pääasiassa Oulun Kiipeilykeskuksella. Näissä ryhmissä painottuu enemmän kiipeilyn harrastaminen. Junnut opetetaan myös ottamaan pieniä enemmän vastuuta turvallisuudesta ja varmistamaan toisiaan ohjaajan valvonnassa. Maanantaisin ja sunnuntaisin ensimmäiset ryhmät on suunnattu nuoremmille junnuille ja näihin ryhmiin voidaan ottaa myös uusia kiipeilijöitä mikäli tilaa on. Sunnuntain ja maanantain myöhemmät ryhmät ovat jatkoryhmiä ja suunnattu vähintään kuudesluokkalaisille junnuille. Torstain myöhempi ryhmä on suunnattu vähintään viidesluokkalaisille junnuille ja siihen voidaan ottaa myös uusia kiipeilijöitä, mikäli tilaa on.

Oulun Kiipeilykeskuksella kokoontuvien isompien ryhmien ajat:

 • Maanantaisin klo 17.30–18.45 (3-luokkalaisista alkaen)
 • Maanantaisin klo 19.00–20.15 (jatkoryhmä 6-luokkalaisista alkaen)
 • Tiistaisin klo 17.30–18.45 (uusi ryhmä 5-luokkalaisista alkaen)
 • Keskiviikkoisin klo 18.oo–20.00 (pidempään kiipeilleiden jatkoryhmä 2)
 • Torstaisin 18.45–20.00 (jatkoryhmä 5-luokkalaisista alkaen)
 • Sunnuntaisin klo 10.15–11.30 (3-luokkalaisista alkaen)
 • Sunnuntaisin klo 11.45–13.00 (jatkoryhmä 5-luokkalaisista alkaen)

Ulkoretket ja muuta toimintaa

 • Yöretki köysikiipeilemään kalliolle, aika ja kohde auki
  • Retkellä kiivetään, yövytään omissa teltoissa ja kokataan omat ruuat retkikeittimellä. Yöretkelle mennään vanhempien avustuksella kimppakyydeillä, ja mukaan lähtevät vanhemmat voivat myös kokeilla kiipeilyä. Retki sopii kaikenikäisille junnuille, mutta pienimmät vain tutun huoltajan kanssa, kunnes telttailu sujuu omatoimisesti. Sovitellaan autottomat lähtijät kimppakyyteihin. Retkellä on erillinen, edullinen hinta.
 • Yhden päivän boulderointiretki lähiseudulle, esim. Lumijoelle
  • Tämäkin toteutetaan vanhempien suosiollisella kyyditysavustuksella ja omin eväin.

Kisatoimintaa

 • 1.-3.3.2019 OKS-91 järjestää jääkiipeilyn nuorten MM-kisat Oulussa. Sarjoja on 12-21-vuotiaille. Tutustu kisoihin: finice2019.com
 • Omat kiipeilyolympialaiset seuran junnuille keskiviikkona 27.3.2019

Yleistietoa junnukiipeilystä

Kaikki kiipeilyssä tarvittavat välineet löytyvät seuralta tai OKK:lta. Vuorolle tarvitsee mukaan ainoastaan normaalit sisäliikuntavaatteet ja vesipullon. Jos omia kiipeilyvälineitä halutaan jossain vaiheessa ostaa, voi neuvoa kysyä ohjaajalta. Hyvä ensimmäinen hankita ovat esimerkiksi omat kiipeilyvaljaat. Tarvittaessa evästä voi ottaa vuorolle, karkkia tai limsoja ei vuorolla silti saa olla mukana.

Järjestämme myös ulkoreissuja. Reissuille toivomme vanhempia kuskeiksi ja pienimpien kiipeilijöiden huoltajiksi. Oulun lähialueilta löytyy boulderointiin sopivia siirtolohkareita, joten boulderiretkiä teemme päiväseltään. Sen sijaan köysikalliot ovat kauempana ja niille lähdetään yön yli retkille, joilla yövymme teltoissa kallion läheisyydessä. Junnuretket ovat hyvä tapa tutustua ulkokiipeilyyn sekä junnuille itselleen että huoltajille.

Vanhempien osallistuminen vuoroille on täysin vapaaehtoista. Vuorolle voi osallistua ”kuunteluoppilaana”, eli ohjaajat huolehtivat vuoron kulusta. Omaa harkintaa voi käyttää jos on esimerkiksi arka lapsi, jolloin vanhemman läsnäolo esimerkiksi toiminnan alkupuolella voi olla hyvä asia etenkin pienempien ryhmässä. Toivomme junnuohjaajina jatkuvaa yhteydenpitoa kaikkien vanhempien kanssa. On todella tärkeää kuulla jos ryhmäläiset kokevat jonkin asian vaikeana tai ikävänä, monesti vuoron aikana on niin kova tohina ettei lapsi välttämättä uskalla asiasta mainita. Myös positiivisia uutisia saa kertoa – mikään ei ole ohjaajille parempaa palautetta kuin se, että lapset tykkäävät käydä kiipeilemässä!