Skip to content

Kalliokiipeilyn peruskurssi (19.05.2018)

Kurssivaatimukset

Kurssin käyminen vaatii seinäkiipeilyn alkeiskurssin käymistä tai vastaavia tietoja ja taitoja (esimerkiksi Oulun kiipeilykeskuksen yläköysikortti = vihreä kortti), ts. varmistaminen on osattava hyvin. Kurssin alaikäraja on 18 vuotta, nuoremmat tapauskohtaisesti ja vain huoltajan kirjallisella luvalla. Jokaisen kurssilaisen tulee olla Oulun kiipeilyseuran täysjäsen.

Seuran jäsenille kurssin hinta on 80€, ja ei-jäsenille 172€, johon kuuluu mukaan OKS-91:n täysjäsenyys (sisältää SKIL-edut eli vakuutuksen ja Kiipeily-lehden, ilmaisen viikkovuoron OKK:lla, ilmaisen viikkovuoron jääkiipeilytornilla, jne.).

Mikäli olet OKS-91:n kevytjäsen, kurssin hinta on 123€, ja samalla jäsenyytesi pävittyy täysjäsenyyteen. Kurssihintaan kuuluu myös yhden yön majoitus mökissä.

Kurssin kuvaus

Kurssi on kaksipäiväinen (la-su), lähtö tapahtuu yhteislähtönä lauantaiaamuna. Kurssi keskittyy kiipeilyyn luonnonkalliolla yläköydellä. Tärkeimpiä asioita ovat yläankkuripisteiden rakentaminen ja turvallinen kiipeilytoiminta kalliolla.
Kurssin tavoitteena on, että kurssin käytyäsi pystyt itsenäisesti ja turvallisesti toimimaan luonnonkallioilla ja hallitset ankkureiden turvallisen rakentamisen erilaisiin kiinteisiin kohteisiin, kuten puihin tai valmiisiin pulttiankkureihin.

Muuta huomioitavaa

Kurssi pidetään Jyväskylän pohjoispuolella Patamankalliolla. Majoitus on mökkimajoitus, joka kuuluu kurssin hintaan.

Kiipeilyvarustus: Kypärä, kiipeilyvaljaat, kiipeilykengät, sekä varmistuslaite & sulkkari. Mikäli sinulla ei ole omia varusteita, niin ilmoitathan tästä kurssin pitäjälle etukäteen (esim Muuta-kentässä) ja saat seuralta tarvittavat varusteet lainaan. Valjaat tulee kaikilla kurssilaisilla olla omat. Muitakin omia kiipeilyvälineitä (sulkkareita, slingejä, sinkkuköysiä,...) saa ottaa mukaan, mutta myös seuran varusteet ovat käytettävissä.

Varustus yleensä: Säänmukainen, eli ota lämmintä ja vedenpitävää vaatetta mukaan. Yöksi makuupussi ja alusta tai tyyny ja lakanasetti – kaikille ei välttämättä riitä varsinaisia petipaikkoja mökissä. Ruoka ja juomiset eivät kuulu kurssin hintaan, eli ne jokainen hoitaa itse. Kannattaa muistaa, että kunnollista evästä ja (lämmintä) juomista pitää ottaa kallioille mukaan riittävästi.

Laita ilmoittautuessa omien tietojesi lisäksi myös se, onko sinulla auto käytettävissä, sillä matkustamme kimppakyydein. Matkoista aiheutuneet kulut eivät kuulu kurssin hintaan, eli ne jaetaan autokuntien kesken. Muista maksaa kurssimaksu ennen kurssia seuran tilille viitteellä 1290!

Lisätietoa kurssista saat Pekka Tuomelta (pekka.tuomi@gmail.com, 0405394320). Kaikille ilmoittautuneille tulee sähköpostitse lisäinfoa ennen kurssia.

Linkkejä:

Ilmoittautuminen kurssille

Kurssi järjestetään 19.05.2018 kello 08:00. Ilmoittautuminen päättyy 17.05.2018.

Kurssille otetaan yhteensä 8 henkilöä, kurssille ilmoittautuneita on tällä hetkellä 8.

Valitettavasti tämä kurssi on täynnä. Mikäli haluat, voit ilmoittautua alla kurssin tiedotuslistalle. Sen kautta saat tiedotteen sähköpostiisi heti kun seuraavaa kurssia ollaan järjestämässä. Huomiothan, että tämän kurssin kanssa samaan aikaan saattaa olla auki myös muita vastaavia kursseja, joilla on vielä tilaa.

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Muuta tietoa: