Skip to content
hibaby

Jääkiipeilyn peruskurssi

Kurssivaatimukset

Kurssin käyminen vaatii seinäkiipeilyn alkeiskurssin käymistä tai vastaavia tietoja. Omia jääkiipeilyvälineitä ei tarvita. Alaikäraja on 18 vuotta. Haastavat, eli kylmät, olosuhteet pitää huomioida ja siinä työskentely ja paikallaanolokin olisi hyvä olla tuttua jo jollain tavalla entuudestaan.

Kurssin kuvaus

Kurssi suoritetaan jääputouksella. Kurssilla opitaan jääkiipeilyn perusteet yläköydellä, kuten yläkankkurien rakentaminen, laskeutumisen jääputouksella ja jääkiipeilyvarusteiden käyttötietouden. Lisäksi käydään läpi jäällä tarvittavaa välineistöä ja yleisiä vaaratilanteita. Kurssilla opetetaan yläankkureiden rakentaminen puihin ja muihin kiinteisiin paikkoihin. Kurssin sisältö on siis pitkälle samansuuntainen kuin kalliokiipeilyn peruskurssilla.

Muuta huomioitavaa

Kurssi pidetään viikonloppuna. Lähtö Oulusta perjantaina noin klo. 18:00 ja paluu sunnuntaina. Majoitus on sisätiloissa, eli mökissä tai Korouoman piippukodassa. Kyydit järjestetään kimppakyyteinä eli osallistujat maksavat osuutensa polttoaineista autollisille. Mukaan tarvitset kunnollisen rinkan tai repun, jolla voit kantaa tarvittavat välineet alas kodalle ja putouksille, sekä lämpimät vaatteet (untuvatakki taukotakkina on erittäin susiteltavaa), joilla tarkenee koko päivän ulkona. Lisäksi jokainen huolehtii omat eväät ja kotaolosuhteissa keittimen ruuan valmistamista varten. Omia kiipeilyvälineitä ei välttämättä tarvita valjaita lukuun ottamatta, seuralta saa lainaan erikoisvälineet kurssille. Omat tietenkin mukaan, jos sellaisia omistaa!

Ilmoittautuminen kurssin tiedotuslistalle

Vaikka kurssipäivää ei ole päätetty, ilmoittaudu kuitenkin tiedotuslistalle ja saat tiedotteet sähköpostiisi heti kun kurssia ollaan järjestämässä. Tiedotuslistan jäsenien perusteella pystymme myös määrittämään kurssien tarpeen!

HUOM! Tiedotuslistalle ilmoittautuminen ei ole kurssi-ilmoittautuminen.

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Muuta tietoa: