Skip to content

Jääkiipeilyn peruskurssi

Kurssivaatimukset

Kurssin käyminen vaatii seinäkiipeilyn alkeiskurssin käymistä tai vastaavia tietoja (esimerkiksi Oulun kiipeilykeskuksen yläköysikortti = vihreä kortti). Omia jääkiipeilyvälineitä ei tarvita (suosittelemme omia valjaita) ja kurssin alaikäraja on 18 vuotta. Jokaisen kurssilaisen tulee olla Oulun kiipeilyseuran täysjäsen.

Eli tämä kurssi on vain seuran täysjäsenille. Kurssin hinta on 85€, jos et ole täysjäsen, niin päivitä jäsenyytesi täysjäseneksi ja näin nautit kaikista seuran tarjoamista eduistakin!

Kurssin kuvaus

Kurssi suoritetaan Posiolla Korouoman jääputouksilla. Kurssilla opitaan jääkiipeilyn perusteet yläköydellä: yläankkurien rakentaminen, jääkiipeilyn tekniikkaa ja jääkiipeilyvarusteiden käyttöä. Lisäksi käydään läpi jäällä tarvittavaa välineistöä ja yleisiä vaaratilanteita. Kurssin käytyäsi voit harrastaa itsenäisesti jääkiipeilyä. Jos olet käynyt kalliokiipeilyn peruskurssin tai hankkinut muuten vastaavat tiedot, tämän kurssin jälkeen taitosi riittävät mainiosti luonnonputouksilla kiipeilyyn.

Muuta huomioitavaa

Kurssi järjestetään la 14. - su 15.12.2019 ja kestää molempina päivinä aamusta iltaan. Kurssille lähdetään jo perjantai-iltana. Majoitus on hyvissä ja väljissä tiloissa lähellä olevassa vanhassa koulussa ns. Metsokoulussa ja tämän majoituskulut hoitaa kiipeilyseura. Ennen kurssia pyritään järjestämään varusteiden jako- ja infotilaisuus joko Puokkarilla tai OKK:lla. Mukaan kurssipäiville tarvitset kunnollisen repun, jolla voit kantaa tarvittavat välineet putouksille, sekä lämpimät vaatteet, joilla tarkenee koko päivän ulkona. Taukotakki ja useammat hanskat ovat suositeltavia. Lisäksi jokainen huolehtii omat eväät. Yöpymistiloissa on kaikille sänky/patja/tyyny, joten ota vielä yöpymisvälineet (lakanat tms.) mukaan. Sauna lämpiää jonain iltana, joten pyyhettä mukaan myös. Autokyyditykset järjestää kukin itse, mutta Facebook-tapahtuman alla voi käydä tästä keskustelua.

Laita ruksi Jäsen-ruutuun mikäli olet jo seuran jäsen. Jos olet kevytjäsen, mainitse siitä Muuta tietoa -kentässä. Jos et ole jäsen, täytä ennen kurssia myös jäsenhakemus.

Kurssi tulee maksaa etukäteen tilille FI62 8900 8710 6619 57 viitteellä 1313. Kurssi-ilmoittautuminen on sitova! Kurssilla on -20C pakkasraja.

Lisätietoa kurssista esim. ohjaajalta, Samuli Pekkaselta (spekkanenhotmail.com).

Ilmoittautuminen kurssille

Kurssi järjestetään 13.12.2019 kello 08:00. Ilmoittautuminen päättyy 12.12.2019.

Kurssille otetaan yhteensä 6 henkilöä, kurssille ilmoittautuneita on tällä hetkellä 3.

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Muuta tietoa:
Jäsen?
Auto?