Skip to content

Jääkiipeilyn peruskurssi

Kurssivaatimukset

Kurssin käyminen vaatii seinäkiipeilyn alkeiskurssin käymistä tai vastaavia tietoja (esimerkiksi Oulun kiipeilykeskuksen yläköysikortti = vihreä kortti). Omia jääkiipeilyvälineitä ei tarvita (suosittelemme omia valjaita) ja kurssin alaikäraja on 18 vuotta. Jokaisen kurssilaisen tulee olla Oulun kiipeilyseuran täysjäsen.

Tämä kurssi on siis vain seuran täysjäsenille. Kurssin hinta on 85€. Jos et ole täysjäsen, päivitä jäsenyytesi täysjäseneksi ja näin nautit heti vuoden alusta kaikista seuran tarjoamista eduistakin!

Kurssin kuvaus

Kurssi suoritetaan Posiolla, Korouoman jääputouksilla. Kurssilla opitaan jääkiipeilyn perusteet yläköydellä: yläankkurien rakentaminen, jääkiipeilyn tekniikkaa ja jääkiipeilyvarusteiden käyttöä. Lisäksi käydään läpi jäällä tarvittavaa välineistöä ja yleisiä vaaratilanteita. Kurssin käytyäsi voit harrastaa itsenäisesti jääkiipeilyä. Jos olet käynyt kalliokiipeilyn peruskurssin tai hankkinut muuten vastaavat tiedot, tämän kurssin jälkeen taitosi riittävät mainiosti luonnonputouksilla kiipeilyyn.

Muuta huomioitavaa

Kurssi järjestetään pe 5. - su 7.1.2018 ja kestää molempina päivinä aamusta iltaan. Majoitus on hyvissä ja väljissä tiloissa lähellä olevassa vanhassa koulussa (ns. Metsokoulussa) ja tämän majoituskulut hoitaa kiipeilyseura. Ennen kurssia pyritään järjestämään varusteiden jako- ja infotilaisuus joko Puokkarilla tai OKK:lla. Mukaan kurssipäiville tarvitset kunnollisen repun, jolla voit kantaa tarvittavat välineet putouksille, sekä lämpimät vaatteet, joilla tarkenee koko päivän ulkona. Taukotakki ja useammat hanskat ovat suositeltavia. Lisäksi jokainen huolehtii omat eväät. Yöpymistiloissa on kaikille sänky/patja/tyyny, joten ota vielä yöpymisvälineet (lakanat tms.) mukaan. Sauna lämpiää jonain iltana, joten pyyhettä mukaan myös. Autokyyditykset järjestää kukin itse, mutta Facebook-tapahtuman alla voi käydä tästä keskustelua.

Laita ruksi Jäsen-ruutuun mikäli olet jo seuran jäsen. Jos olet kevytjäsen, mainitse siitä Muuta tietoa -kentässä. Jos et ole jäsen, täytä ennen kurssia myös jäsenhakemus.

Kurssi tulee maksaa etukäteen tilille FI62 8900 8710 6619 57 viitteellä 1313. Kurssi-ilmoittautuminen on sitova! Kurssilla on -20C pakkasraja.

Lisätietoa kurssista esim. ohjaajalta, Sami Haapasalmi (haapasalmi ät gmail.com). Kurssin toinen pääohjaaja on Samuli Pekkanen (Rovaniemi).

Ilmoittautuminen kurssille

Kurssi järjestetään 05.01.2018 kello 17:00. Ilmoittautuminen päättyy 04.01.2018.

Kurssille otetaan yhteensä 6 henkilöä, kurssille ilmoittautuneita on tällä hetkellä 5.

Kurssin on tarkoitettu vain jäsenille, ja sen hinta on 85 euroa. Voit myös liittyä seuran jäseneksi mikäli haluat mukaan kurssille, liittymisohjeet täällä! Ilmoitathan myös, jos sinulla on auto käytössäsi. Tämä helpottaa mahdollisia kyytijärjestelyjä (ei koske seinäkiipeilyn alkeiskurssia!).

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Muuta tietoa:
Jäsen?
Auto?