Skip to content

Junioritoiminta

Seuramme on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen juniorikiipeilyä. Tällä hetkellä seurassamme toimii noin kaksikymmentä junnuohjaajaa ohjaten yhdeksää ryhmää, joissa junioriharrastajia on yli sata.

Junnuohjaajiin  saat yhteyden sähköpostitse nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi.

Yleistietoa junnukiipeilystä

Kiipeilykerhot järjestetään Oulun Kiipeilykeskuksessa (OKK) osoitteessa Paakakatu 7 aivan pienimpiä junioreita lukuunottamatta: he harrastavat Puolivälinkankaan Nuorisotalolla osoitteessa Mielikintie 7.

Kaikki kiipeilyssä tarvittavat välineet löytyvät OKK:lta tai seuran varastoista Puolivälinkankaalta. Vuorolle tarvitsee mukaan ainoastaan normaalit sisäliikuntavaatteet ja vesipullon. Jos omia kiipeilyvälineitä halutaan jossain vaiheessa ostaa, voi neuvoa kysyä ohjaajalta. Hyvä ensimmäinen hankita ovat esimerkiksi omat kiipeilyvaljaat. Tarvittaessa evästä voi ottaa vuorolle, karkkia tai limsoja ei vuorolla silti saa olla mukana.

Järjestämme myös ulkoreissuja. Oulun lähialueilta löytyy boulderointiin sopivia siirtolohkareita, joten boulderiretkiä teemme päiväseltään. Sen sijaan köysikalliot ovat kauempana ja niille lähdetään yön yli retkille, joilla yövymme teltoissa kallion läheisyydessä. Junnuretket ovat hyvä tapa tutustua ulkokiipeilyyn sekä junnuille itselleen että huoltajille. Aivan pienimpien kiipeilijöiden toivomme tuovan mukanaan reissuille myös vanhempansa. Kimppakyytejä on normaaliaikoina reissuilla suosittu.

Vanhempien osallistuminen vuoroille on täysin vapaaehtoista. Vuorolle voi osallistua ”kuunteluoppilaana”, eli ohjaajat huolehtivat vuoron kulusta. Omaa harkintaa voi käyttää jos on esimerkiksi arka lapsi, jolloin vanhemman läsnäolo esimerkiksi toiminnan alkupuolella voi olla hyvä asia etenkin pienempien ryhmässä. Toivomme junnuohjaajina jatkuvaa yhteydenpitoa kaikkien vanhempien kanssa. On todella tärkeää kuulla jos ryhmäläiset kokevat jonkin asian vaikeana tai ikävänä, monesti vuoron aikana on niin kova tohina ettei lapsi välttämättä uskalla asiasta mainita. Myös positiivisia uutisia saa kertoa – mikään ei ole ohjaajille parempaa palautetta kuin se, että lapset tykkäävät käydä kiipeilemässä!

Viikottaiset kiipeilykerhoryhmät

Viikottaisia kiipeilyryhmiä löytyy monen ikäisille ja tasoisille kiipeilijöille.

Pikkujunnut ovat 1-2 luokkalaisia. Kiipeilyn lisäksi leikitään paljon. Puokkarin nuokkarin liikuntasali on hyvä leikkipaikka koska emme ole muiden kiipeilijöiden tiellä tai turvallisuusriskinä.

Supernaperoissa on toista vuotta kiivenneitä 2-luokkalaisia sekä kolmosluokkalaisia aloittelijoita. Supernaperot kokoontuu OKK:lla samaan aikaan kuin Pikkujunnut, mutta kerran kuussa pikkujunnujen ollessa OKK:lla pääsevät Supernaperot Puokkarin saliin leikkipainotteiseen kiipeilykertaan.

Perusryhmät maanantaisin ja sunnuntaisin. Perusryhmiin otetaan junnuja 3/4-luokkalaisista alkaen. Ryhmät kokoontuvat OKK:lla. Ryhmissä opetellaan kiipeilyn perusasioiden lisäksi köysivarmistamisen perusteita eli ottamaan vastuuta itsestä ja kaverista. Varmistamisen opettelu aloitetaan kasisolmun tekemisestä.

Jatkoryhmät maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin on tarkoitettu perusryhmissä asioita jo oppineille junnuille, jotta joka kevät ja syksy ei tarvitse aloittaa alusta. Niissä jatketaan kiipeilyn opettelua ja lajiin perehtymistä monipuolisesti ja varmistetaan kaverin yläköysikiipeilyä.

Jatkoryhmä 2 on suunnattu junnuille joilla on henkilökohtainen motivaatio kiipeilyssä kehittymiseen. Jatkoryhmä 2:ssa harjoitellaan myös kisoihin. Ryhmien treenit kestävät kaksi tuntia. Sunnuntain jatkoryhmä on boulderiin erikoistunut 12 junnun ryhmä ja keskiviikon ryhmä on kahdeksan junnun ryhmä joka treenaa sekä boulderia että alaköysikiipeilyä eli liidaamista.

Nuorisoryhmä Nuorisoryhmään otetaan sekä jatkavia että uusia junnuja, puolet ja puolet. Ryhmän ikäraja uusille on 16 vuotta. Jatkaville junnuille ikäraja on hieman alempi, voimme ottaa mukaan 15 vuotta tänä vuonna täyttäviä junnuja, joilla on varmistuskortti ja kiinnostusta toimia yhdessä kiipeillen. Ryhmä ei ole niin ohjattu kuin tavalliset junnuryhmämme. Ohjaaja on aluksi paikalla usemmin, mutta jatkossa vain kerran kuussa. Ryhmä suunnittelee itse oman toimintansa, ja ohjaaja toimii järjestelyapuna. Ryhmä ei ole kilpakiipeilyyn suuntautunut, ja siinä voidaan harrastaa kaikkia kiipeilyn lajeja, myös ulkona.

Oulun Kiipeilykeskus ja Puolivälikankaan Nuorisotalo

Muut kuin Pikkujunnut kiipeilevät aina Oulun Kiipeilykeskuksessa osoitteessa Paakakatu 7.

Pikkujunnut kokoontuvat Puolivälinkankaan nuorisotalolla (Puokkarin nuokkari) osoitteessa Mielikintie 7 kolme kertaa kuussa ja kerran Oulun Kiipeilykeskuksella.

TARKISTA PUOKKARI/OKK-VUOROJEN PÄIVÄMÄÄRÄT ILMOTTAUTUNEILLE SÄHKÖPOSTITSE JAETUSTA JUNNUINFOSTA

Maksut

Ryhmiin osallistumisen edellytyksenä on Oulun Kiipeilyseuran nuorisojäsenyys kyseiselle vuodelle. Nuorisojäsenyyden hinta on 79 euroa / kalenterivuosi, ja se pitää sisällään Suomen Kiipeilyliiton perimän maksun. Nuorisojäsenyys laskutetaan jäsenrekisteriohjelman kautta sähköpostitse.

Lisäksi maksetaan kerhomaksu, jonka suuruus selviää ilmoittautumislomakkeesta.

Kerhomaksut syksylle 2021 ovat seuraavat:

  • Pikkujunnut: 95€
  • Supernaperot, perusryhmät sekä 1t15min jatkoryhmät: 120€
  • Kahden tunnin jatko2-ryhmät: 140€

Kerhomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna.

Huomaathan että maksuaikaa on puoli tuntia, minkä jälkeen ilmoittautuminen raukeaa

HUOM! Mikäli tarvitset pidemmän maksuajan, laita sähköpostia osoitteeseen nuoriso@oulunkiipeilyseura.fi jolloin voimme lisätä lapsen ryhmään käsin ja hoitaa laskutuksen erikseen.

Mikäli perut ilmoittautumisen kerhojen alkamisen jälkeen saman kalenterikuukauden aikana, palautamme puolet kerhomaksusta. Peruminen ilmoitetaan sähköpostitse junnuvastaavalle. Tämän jälkeen kerhomaksua ei palauteta. Seuran jäsenmaksua emme palauta, vaikka kiipeilyinnostus loppuisi. Huomioi kuitenkin, että juniorijäsenyyteen kuuluva SKIL:n kiipeilyvakuutus astuu voimaan vasta, kun jäsenmaksu on maksettu.

Kisatoimintaa

Suurin osa kiipeilyn harrastajista ei kilpaile ainakaan tosissaan, mutta kilpaileminen on mahdollista myös lapsille ja nuorille. Junioreille järjestetään vuosittain SM-kisoja boulderoinnissa ja köysikiipeilyssä eri puolilla Suomea.

Oulun junnutoiminnassa on järjestetty kerran vuodessa leikkimieliset olympialaiset, joissa lajeina ovat boulderi, nopeuskiipeily sekä köysikiipeily. Näihin suurin osa junnuistamme on osallistunut.

Valtakunnallisista kilpailuista löydät tuoreimmat tiedot Suomen Kiipeilyliiton sivuilta: http://www.climbing.fi/tapahtumat/kilpailu

Kotimaisia kiipeilykeskuksia kiertävää Boulderliigaa on järjestetty viime vuosina usein ja osakilpailuja on järjestetty myös Oulun Kiipeilykeskuksella. Isommat junnut löytävät näistä rennon letkeistä kisoista varmasti mukavaa kiivettävää. Lisätietoja osoittesta http://boulderliiga.fi/.

Oulun kiipeilyseuran voimanponnistus, eli jääkiipeilyn Euroopan cupin osakilpailu, järjestetään kevättalvella 2021. Junioreille on kilpailumahdollisuuksia, ja kisajärjestelytöitä tarjolla kaikille.