Junioritoiminta

Seuramme on järjestänyt vuodesta 2010 alkaen juniorikiipeilyä. Tällä hetkellä seurassamme toimii noin neljäkymmentä junnuohjaajaa ohjaten kolmeatoista ryhmää, joissa junioriharrastajia on yli sata. Seuratoiminnanohjaaja on seuralla täyspäiväisesti töissä ja vastaa junnutoiminnasta.

Junnuohjaajiin saat yhteyden sähköpostitse nuoriso.oulunkiipeilyseura<at>gmail.com

Yleistietoa junnukiipeilystä

Kiipeilykerhot järjestetään Oulun Kiipeilykeskuksessa (OKK) osoitteessa Paakakatu 7 aivan pienimpiä junioreita lukuun ottamatta: he harrastavat Puolivälinkankaan Nuorisotalolla osoitteessa Mielikintie 7.

Kaikki kiipeilyssä tarvittavat välineet löytyvät reenipaikasta. Vuorolle tarvitsee mukaan ainoastaan normaalit sisäliikuntavaatteet ja vesipullon. Jos omia kiipeilyvälineitä haluaa jossain vaiheessa ostaa, voi neuvoa kysyä ohjaajalta tai kiipeilykeskuksen tiskiltä, valjaista ja kengistä saa junnuryhmäläiset 10% alennuksen kiipeilykeskuksella.

Järjestämme myös ulkoreissuja. Oulun lähialueilta löytyy boulderointiin sopivia siirtolohkareita, joten boulderiretkiä teemme päiväseltään. Sen sijaan köysikalliot ovat kauempana ja niille lähdetään yön yli retkille, joilla yövymme teltoissa kallion läheisyydessä. Junnuretket ovat hyvä tapa tutustua ulkokiipeilyyn sekä junnuille itselleen että huoltajille. Aivan pienimpien kiipeilijöiden toivomme tuovan mukanaan reissuille myös vanhempansa. Reissuille mennään kimppakyydeillä.

Vanhempien osallistuminen vuoroille on täysin vapaaehtoista. Vuorolle voi osallistua ”kuunteluoppilaana”, eli ohjaajat huolehtivat vuoron kulusta. Omaa harkintaa voi käyttää jos on esimerkiksi arka lapsi, jolloin vanhemman läsnäolo esimerkiksi toiminnan alkupuolella voi olla hyvä asia. Kiipeileviä vanhempia otetaan vuoroille myös apuohjaajiksi, jolloin oma juniori pääsee ilmoittautumaan ensimmäisten joukossa ja apuohjaajille maksetaan palkkaa ohjauksista. Toivomme junnuohjaajina jatkuvaa yhteydenpitoa vanhempien kanssa, olethan yhteydessä niin negatiivista kuin positiivisista asioista.

Viikottaiset kiipeilykerhoryhmät

Viikottaisia kiipeilyryhmiä löytyy monen ikäisille ja tasoisille kiipeilijöille.

Harrasteryhmä on vasta vähän aikaa kiivenneille, sekä kiipeilyä omasta ilosta harrastaville. Ei niinkään vakavaa vääntämistä vaan mukavia harjoitteita ja monipuolista liikuntaa. Pikkujunnut, supernaperot ja nuorten ryhmä ovat myös harrasteryhmiä.

Jatkoryhmä on vielä mukavia harjoitteita ja vähän vakavampaa kiipeilyä. Tavoitteet ovat aina pykälää vaikeammassa reitissä ja itsensä (sekä kaverin) haastamisessa.

Treeniryhmä on tarkoitettu sinulle, jos haluat kiivetä kovempaa ja paljon. Pitemmät kiipeilyvuorot ja enemmän treenimuotoista toimintaa. Treeniryhmissä suunta on kovemmissa reiteissä ja myös kilpailuihin kannustetaan osallistumaan.

Valmennukseen haku käynnissä: ota yhteyttä mursu.niko@hotmail.fi

Soveltava liikunta on tarkoitettu erityisliikkujille ja kaupungin liikuntatoimi tukee toimintaa, tämän osallistumismaksu on kahdessa osassa. Ikäraja on 10-19-vuotiaat. Tähän ryhmään otetaan uusia soveltavan liikunnan kiipeilijöitä.

Oulun Kiipeilykeskus ja Puolivälikankaan Nuorisotalo

Muut kuin Pikkujunnut kiipeilevät aina Oulun Kiipeilykeskuksessa osoitteessa Paakakatu 7.

Pikkujunnut kokoontuvat Puolivälinkankaan nuorisotalolla (Puokkarin nuokkari) osoitteessa Mielikintie 7 kolme kertaa kuussa ja kerran Oulun Kiipeilykeskuksella. Keväällä 2022 OKK:lla olemme 27.1, 24.2, 24.3, 21.4, 12.5.

TARKISTA PUOKKARI/OKK-VUOROJEN PÄIVÄMÄÄRÄT ILMOTTAUTUNEILLE SÄHKÖPOSTITSE JAETUSTA JUNNUINFOSTA

Maksut

Ryhmiin osallistumisen edellytyksenä on Oulun Kiipeilyseuran nuorisojäsenyys kyseiselle vuodelle. Nuorisojäsenyyden hinta on 79 euroa / kalenterivuosi, ja se pitää sisällään Suomen Kiipeilyliiton ja Pohjolan sporttiturvan perimän maksun. Nuorisojäsenyys laskutetaan jäsenrekisteriohjelman kautta sähköpostitse jos olet ollut jäsen aiemmin. Jos olet uusi junnukerholainen, täältä löytyvät kaikki jäsenedut ja jäsenhakemus:  http://www.oulunkiipeilyseura.fi/seuran-toiminta/

Lisäksi maksetaan kerhomaksu, jonka suuruus selviää ilmoittautumislomakkeesta.

Kerhomaksut keväälle 2022

• Pikkujunnut: 110€
  • OKK:lla kokoontuvat 1 h 15 min kestävät ryhmät: 140€
  • Kahden tunnin ryhmät: 160€
  • Nuorten ryhmä: 120 € (jos olet OKK vuosijäsen, hinta 70€)
  • Soveltava liikunta: kevätkausi 80 € (maksu kahdessa osassa)

Kerhomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna.

Huomaathan että maksuaikaa on puoli tuntia, minkä jälkeen ilmoittautuminen raukeaa

HUOM! Mikäli tarvitset pidemmän maksuajan, laita sähköpostia osoitteeseen nuoriso.oulunkiipeilyseura@gmail.com jolloin voimme lisätä lapsen ryhmään käsin ja hoitaa laskutuksen erikseen.

Mikäli perut ilmoittautumisen kerhojen alkamisen jälkeen saman kalenterikuukauden aikana, palautamme puolet kerhomaksusta. Peruminen ilmoitetaan sähköpostitse junnusähköpostiin. Tämän jälkeen kerhomaksua ei palauteta. Seuran jäsenmaksua emme palauta, vaikka kiipeilyinnostus loppuisi. Huomioi kuitenkin, että juniorijäsenyyteen kuuluva SKIL:n kiipeilyvakuutus astuu voimaan vasta, kun jäsenmaksu on maksettu.

Kisatoimintaa

Suurin osa kiipeilyn harrastajista ei kilpaile ainakaan tosissaan, mutta kilpaileminen on mahdollista myös lapsille ja nuorille. Junioreille järjestetään vuosittain SM-kisoja boulderoinnissa ja köysikiipeilyssä eri puolilla Suomea. Oulussa tuemme ja innostamme junnuja osallistumaan kisoihin ja valmennukseen. Treeniryhmissä ja osassa jatkoryhmiä on valmentajat säännöllisesti mukana treeneissä.

Järjestämme itse junnuille pieniä ja isoja kilpailuja toiveiden mukaan.

Valtakunnallisista kilpailuista löydät tuoreimmat tiedot Suomen Kiipeilyliiton sivuilta: http://www.climbing.fi/tapahtumat/kilpailu

Oulun kiipeilyseuran voimanponnistus, eli jääkiipeilyn Euroopan Mestaruuskilpailut järjestetään 18-20.2.2022. Junioreille on kilpailumahdollisuuksia, ja kisajärjestelytöitä tarjolla kaikille.